Enkhuizen)

Wilt u een gezellig dagje uit met het hele gezin? Breng dan een bezoek aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen!

Dwaal door het indrukwekkende sprookjesbos, bestuur zelf een auto of dobber rond in een bootje... U beleeft een dag boordevol plezier voor jong én oud.

 

Alkmaar

Alkmaar staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar die titel dekt maar een deel van de lading. Want deze stad in Noord-Holland heeft veel meer te bieden. Zo is er het prachtige oude centrum met volop monumenten, leuke winkelgebieden en talloze gezellige terrasjes, café's en restaurants. Daarnaast is het er prima shoppen, is er het Stedelijk Museum, het Biermuseum, het Beatlesmuseum en natuurlijk het Kaasmuseum. 

 

Medemblik

Voor een stukje oud Hollandse cultuur trekt u Medemblik in. Oude huizen, smalle straatjes en pittoreske geveltjes brengen u even terug in de tijd. Krijgt u er geen genoeg van? Bezoek dan ook eens kasteel ‘Radboud' van Floris V, met haar indrukwekkende ridderzaal en torens. Maar ook prachtige musea en monumenten waaronder de laatgotische kerk ‘de Bonifacius' met prachtige gebrandschilderde ramen beschilderde pilaren en een uniek Pieter Backer orgel uit 1671 mag u niet missen.

 

Hoorn

Net als Medemblik gelegen in het mooie West-Friesland én tevens een verleden heeft in de rijke VOC geschiedenis.

De pakhuizen, havens en voorname huizen, werkelijk álles ademt de welvaart van de zeventiende en achttiende eeuw uit, toen Hoorn nog handelsbetrekkingen met Azië onderhield. Maar ook het moderne Hoorn is een lust voor het oog. Van luxe terrassen, hippe modewinkels tot culturele ontmoetingsplekken: het is allemaal aanwezig in deze havenstad aan het Markermeer.

 

Enkhuizen

Enkhuizen is een stad waar de tijd hier en daar stilgestaan lijkt te hebben, maar tegelijkertijd een stad die een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het centrum van de stad ademt nog altijd de sfeer van de Gouden Eeuw. Vele prachtige monumentale gebouwen en verdedigingswerken zijn bewaard gebleven. De Drommedaris, het Waaggebouw, de Zuiderkerk en het indrukwekkende stadhuis. De 'Boerenhoek', een uitbreiding van de stad met de nog goed herkenbare vestingwallen, toont een bijna landelijk karakter met boerderijen en grachten met kleine bruggetjes. In Enkhuizen zult u zich niet vervelen!

 

Golfbaan de Vlietlanden (Wervershoof)

Vanaf EuroParcs IJsselmeer sta je in een paar minuten op het gras van Golfbaan de Vlietlanden. Op de gezelligste, openbare golfbaan van Noord-Holland vind je uitdagende holes met veel waterpartijen en hoogteverschillen. Als beginner kun je een beginnersset huren en naar hartenlust oefenen. Geoefende golfers mogen een greenfee (dagkaart) kopen en een balletje slaan.